Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΕΥΑΘΛΟΣ 2014

ΕΥΑΘΛΟΣ

Στην Κόνιτσα διοργανώνεται στις 7, 8 και 9 Ιουνίου ο Εύαθλος 2014» (www.evathlos.gr), ένα αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που αδιάλειπτα υλοποιείται από το 1997.

Στόχος του Ευάθλου είναι η διάδοση του αθλητικού πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι», η επαφή με το μοναδικό ορεινό περιβάλλον της Β. Πίνδου, του υγρού της στοιχείου και του πολιτισμού της, αλλά προ πάντων στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος Αώος S.O.S., προστασία του ποταμού που απειλείται με εκτροπή των νερών του.
  
Εύαθλος (όνομα και πράμα) 2014. Μια απόσταση 29km που δίνει απλώς μια ιδέα του 'Ορους Τύμφη, με υψομετρική 2,150μ

Στον αγώνα συμμετείχε ο Αναστάσιος Ανέστης που είναι το ιδρυτικό μέλος της ομάδας μας με χρόνο 5:39:35.και μερικές σκέψεις που έγραψε ο Τάσος.

I fell on a trail and reinjured some tissues around my knee. I could not walk for a couple of days and was encouraged by family and others to pull out of the race. That was not going to happen. See why not below

Πέταξα τα παπούτσια μου σε ένα σωρό από εξοπλισμό βουνού και κρέμασα το αδιάβροχο μου πάνω από μερικά άλλα στην κρεμάστρα. Τρεξιματικά παπούτσια βουνού, ορειβατικά μποτάκια, και ισοθερμικά με διαβαθμισμένη φθορά πεταμένα στον διάδρομο του σπιτιού. Ο εξοπλισμός ενός ανθρώπου λέει πολλά για τον άνθρωπο αυτό. Αν δεν τα μάζευα να τα βάλω όλα στο σάκο μεταφοράς και να τον πάω Βίτσα θα έχανα έναν μοναδικό αγώνα.


Usually my conserns are about pace, making the trail like me, exertion and hydration, not falling off the course but that's trail running


Τα βουνά φαίρονται άγαρμπα στον εξοπλισμό μας αλλά σκληραίνουν το σώμα και ενδυναμώνουν την ψυχή.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσει κανείς την φυσική του κατάσταση κατά τη διάρκεια της μερικής αποχής είναι να κάνουμε μικρά και δυναμικά προπονητικά κομμάτια.

"Gravity is good for you"    

Ανεβαίνοντας λόφους για προπόνηση σε προετοιμάζει για να μπορείς να τρέχεις δυνατά ακόμα και όταν σε έναν αγώνα βρεθείς μόνος σου.


I have always been drawn to a more technical terrain and alpine environments, and the way they command your focus and force you into the moment, but Evathlos exceeded my expectations.So much great running above treeline at between 1900-2100m.Thank you...for providing a fantastic race experience to those travelling from afar.


Ευχαριστούμε Τάσο!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου